Home

oudersvannu567x709Doutzen Kroes is er lyrisch over en sinds afgelopen zomer biedt ook het eerste ziekenhuis in Nederland de zwangerschapscursus aan: HypnoBirthing. Maar wat is het precies en waarom bevalt het beter? Dat vroegen we aan Karlijn Brouwer, dé coach van Doutzen, die het topmodel inwijdde in de wereld van ontspannen bevallen.

‘Om vijf uur ‘s ochtends begon het allemaal en om tien uur was ze geboren,’ vertelt de inmiddels 30-jarige Doutzen Kroes aan RTL Boulevard een dag na de bevalling. Het topmodel beviel 30 juli van haar dochter Mylenna Mae. En noemde de bevalling een geweldige ervaring. Dankzij een cursus HypnoBirthing. Zoals Doutzen het omschrijft klinkt bevallen als een sprookje, in plaats van de hel die het voor sommige vrouwen is. ‘Je bereidt je voor om de weeën op te vangen en gaat ervan uit dat er geen pijn hoeft te zijn. Mijn lichaam is ervoor gemaakt, dat weet ik,’ legt de kersverse mama uit aan het tv-programma. ‘Mijn man Sunnery was een enorme support. Het was heel fijn om samen in bad te zitten. Echt heel mooi,’ blikt de Friezin terug.

Als je films moet geloven, moet je bij je bevalling op zijn minst iemand uitschelden. Bij voorkeur je partner. Pijn en bevallen lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Veel zwangere vrouwen zien er tegenop. Bang voor de pijn, een knip of een verkeerde afloop. Volgens verloskundigenorganisatie KNOV gebruikt in 2009 ruim tien procent van de moeders een ruggenprik bij de eerste bevalling, twee jaar later is dit bijna twintig procent en in 2013 nagenoeg eenderde van de moeders. Die toename is niet nodig, stelt Karlijn Brouwer, de HypnoBirthing-docent van Doutzen. ‘Want natuurlijke pijnstillers zitten al in ons eigen lichaam.’

Lees verder in Ouders van Nu 4 – 2015, in de winkels!

One thought on “High van je hormonen – Bevallen als Doutzen Kroes

  1. Hoewel ik ook voor natuurlijk bevallen ben vind ik dat toch wel iets te mooi klinken om waar te zijn. Wat mij betreft doet bevallen toch wel verrekte pijn. En dat is ook geen wonder, want er gebeurt nog wat met je lichaam.

    Die pijn ontkennen wil niet zeggen dat hij er niet is. Ik weet nog dat ik ooit besloot niet misselijk te zijn tijdens de zwangerschap omdat dat ook psychisch was. Nou, dat werkte echt niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s